Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorsporter ska få en gemensam plats

Hoppet om ett samlat motorsportcentrum ökar.– I höst borde vi kunna hitta ny mark, frågan får ny skjuts nu.

Södertälje kartracingklubb fick besök av stans ledande politiker i veckan.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S) kom till Tuvängen ring, gokart-banan längst bort i det som tidigare var Tuvängens motorstadion.

– Det var trevligt och intressant. Men som tur var körde inte jag. Men de andra var duktiga, sa Boel Godner.

– Det var vår första kontakt med kommunledningen, och det kändes bra. Vår bana ligger på industriplanerad mark, och våra hyresavtal är ettåriga. Får vi inte vara kvar vill vi kompenseras med en liknande bana, men helst stannat vi ju kvar, sa SKRC:s ordförande Stefan Bergmark.

I takt med att bergtäkten och Morabergs industriområde växer har AMF Södertäljes motocrossbana och SKRC:s kartbana kommit i kläm. Motorsportfolket hoppades ett tag på att huvudtomten i Almnäs kunde bli ett alternativ, men inte längre då det planeras för logistikcentrum där.

– De bullrande sporterna borde kunna ligga ihop eller i närheten av varandra. Jag tänker på skytte och motorsport, menade Godner.

– Vi blev ju inbjudna för att de ville visa upp sin verksamhet, och det var trevligt och givande. Men jag kunde inte komma med några löften när jag var där.

Nya möten ska ske i höst.