Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om misstänkta morden

Telge bostäder håller informationsmöte angående de misstänkta morden i en lägenhet i Västergård i helgen.

Telge Bostäder, KTH och Södertälje kommun håller ett informationsmöte klockan 11.00 på KTH Campus i Mariekäll med de grannarna till den lägenhet där två personer hittades döda i helgen.

– Som fastighetsägare vill vi självklart stödja i den oro som väcks när något sånt här händer, säger Janette Jardefalk, tf vd Telge bostäder.

Hon berättar att de på måndagen knackade dörr för att prata om vad som hänt och fånga upp frågor.

– Man är orolig för vad som hänt, några hade frågor om hur de ska gå till väga om de inte vill bo kvar och så vidare. Vi fick kontakt med en del men inte med alla så vi ville hålla ett möte. Det kanske inte kommer någon men om det så bara kommer tre så känns det viktigt att vi är där så de vet att vi bryr oss, säger Janette Jardefalk.

Med och knackade dörr var också KTH:s studenthälsa.

– Eftersom det är ett studentboende följde de med i fall att någon behövde vård. Mig veterligen var det ingen som behövde det men vi tar det här på största allvar, säger Jardefalk.

I studentlägenheterna bor framför allt inskrivna på KTH men även andra boende med korttidskontrakt.

Med mötet hoppas Telge Bostäder, KTH och Södertälje kommun kunna lugna eventuell oro och vägleda de boende vem de ska kontakta om de har fler frågor. Bland annat finns kommunens säkerhetschef Per Tegel på plats.

Läs även: LT-Play: Misstänkta dubbelmordet på 30 sekunder

"Oklara omständigheterna helt klart"

Granne till offren: "Vi är rädda och chockade"

Misstänkt dubbelmord - gärningsman jagas