Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om bergtäkt: ”Kommer strida hela vägen”

 
Skanskas planer på bergtäkt nära Pershagen
Visa alla artiklar

Bergtäktsplanerna i Bränninge har fått i gång två namninsamlingsinitiativ inför samrådsmötet på tisdag kväll.
– Ju fler engagerade, desto bättre, menar närmaste grannen Niclas Holm.

I kväll tisdag kommer det höga berget mellan motorvägen och järnvägen i Bränninge i fokus. Skanska har bjudit in till samrådsmöte för sina bergtäktsplaner, där man vill utvinna berget, och transportera bort stenen via lastbilar, med uppskattningsvis 180 lastbilslass om dagen, genom Pershagen.

Konsultbolaget WSP har bjudit in till samrådsmöte i allhuset i Saltskog i kväll.

– De som ordnat mötet kommer säkert att vara trevliga, men sanningen är att det inte finns några kompromisser här. Jag, och många fler, kommer att strida hela vägen, menar Niclas Holm.

– Jag tror och hoppas på att miljökontoret kommer att bestrida projektet. Även om det skulle bli beslut om en ny väg från täkten är ju vi många som är emot hela idén med att förstöra naturen. Det kommer att låta, lukta, bullra i trettio år, säger Niclas Holm, som äger marken norr och öster om Bränningeberget, där han bland annat har hästnäring.

Två olika namninsamlingar har cirkulerat i Pershagen den senaste veckan, dels den som Niclas Holm ligger bakom, dels en som handlar om den ökade tunga trafiken förbi Pershagenskolan.

Jalmar Carlson [email protected]