Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte för att bevara Järnaskogen

Allt fler sluter nu upp i protesterna för att bevara Järnaskogen. På tisdag kväll hålls ett öppet stormöte med förhoppning att locka många Järnabor, politiker och de tjänstemän som tagit fram det nuvarande förslaget till fördjupad översiktsplan.

Initiativtagarna bakom gruppen Bevara Järnaskogen hoppas på ett stort intresse för det stormöte som äger rum klockan 18.30 på Futurum den 12 januari.

– Vi hoppas att många kommer och visar sitt stöd och intresse för skogen och Järna som bygd. Det känns viktigt att man engagerar sig i sin hemtrakt, säger Daniel Ängmo, en av initiativtagarna.

Till mötet är också de lokala politiska företrädarna inbjudna liksom de tjänstemän från kommunen som arbetat fram förslaget till fördjupad översiktsplan. Ett förslag som kan innebära att stora delar av skogsmark försvinner till förmån för bostäder och en ny väg då kommunen vill knyta samman Kallfors med Järnas tätort. På mötet är det också tänkt att aktionsgruppen ska presentera ett alternativt förslag till det som tjänstemännen tagit fram.

Samtidigt sluter allt fler Järnabor upp i protesterna, däribland de boende i Östra Kallforsområdet.

– Den generella inställningen bland oss boende är att vi har investerat mycket pengar för ett boende i den här skogsmiljön och i den lantliga miljön. Vi vill inte ha genomfartsleder och mer bebyggelse så därför går vi in och stöttar gruppen som skapats för att bevara Järnaskogen, säger Benny Hansen, kassör i Östra Kallfors samfällighetsförening.