Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möt nya Telgechefen Susanne Stamreus

Till sin 40-årsfest bjöd hon hela avdelningen. Nu blir hon chef över den. Möt Susanne Stamreus, Telgekoncernens nya kommunikationsdirektör. – Jag har alltid varit bra på att snacka, säger hon i LT:s lördagsintervju.

Annons

Susanne Stamreus gick från kust till kust när hon växte upp. Hon föddes i Varberg.

– Men jag har bott största delen av mitt liv faktiskt i Trosa. Min mamma köpte det som är Bomans i dag. På den tiden hette det Strömsborg. Så jag flyttade dit när jag var sju och sedan flyttade jag därifrån när jag var 18. Och då hade mamma sålt hotellet också till dom som äger det i dag, säger Susanne Stamreus, 40, som sedan ett par veckor tillbaka är Telgekoncernens nya kommunikationsdirektör.

Vägen dit började efter gymnasiet.

– Då började jag plugga på Stockholms universitet, läste kulturvetarlinjen. Så jag är kulturvetare i botten. På min praktik under den utbildningen så hamnade jag på SVT. Sedan har det liksom rullat där med jobb i samma bransch, på kommunikation- och marknadsavdelningar. Jag har varit kontakt för alla medier och skrivit press-releaser och jobbat med text.

Susanne flyttade tillbaka till Trosa – men jobben fanns i Stockholm.

– Jag kände att det blev lite långt att pendla mellan Trosa och Stockholm. Så då sökte jag mig hit, faktiskt, till Telge men i samma veva blev jag erbjuden kultur- och fritidschefsjobbet i Gnesta. Som ju är ännu närmre så då tog jag det och jobbade där i två och ett halvt år. Men sedan så kände jag att jag kom lite för långt från det här som jag tyckte var roligt, med kommunikation.

När du lämnade jobbet i Gnesta och kom tillbaka till Telge sommaren 2014 sa du att det skulle bli skönt att kunna adda folk på Facebook och kunna vara lite mer privat.

– I den här organisationen så addar vi varandra hejvilt, jag menar, hela min avdelning var bjuden på min 40-årsfest. Så jag är redan privat med hela min grupp.

Det känns ändå som att linjen mellan privatliv och jobb suddas ut rejält.

– Men det är ingen jag umgås med privat efter jobbet. Det är fullt fokus på jobb och sedan när man väl kommer hem så är det familjen som gäller och ens vänner som man har vid sidan av jobbet. Men jag gillar alla jättemycket, vi är ett väldigt tight gäng.

Hur många är ni på avdelningen?

– Vi är tolv stycken.

Så hur gör du skillnaden nu när du blir chef över din avdelning där du var tidigare?

– Man kan gärna vara personlig men inte privat, så brukar jag säga, eller så brukar jag tänka. För jag tycker att det är viktigt ur ett ledarskapsperspektiv att man ska vara personlig, det ska inte kännas konstigt men sedan får man väl känna var gränsen går för vad som är privat.

När du hade din förra tjänst så kallade vi dig kommunikationsprojektledare, presskontakt, PR-ansvarig, projektledare, presskommunikatör och pressansvarig.

– Jag var ju projektledare för pr och kommunikation. Men det är en så lång titel. Det är ingen som fattar den så jag brukade säga att jag är pressansvarig. Ja, hehe, det var ju roligt att det var så många… Jag har inte velat tjafsa om min titel.

Din nuvarande tjänst är nykomponerad, vad jag förstår?

– Det har funnits en kommunikationschef och under de sista två åren har vi haft en inhyrd chef till 50 procent. Men nu har man bestämt att nu behövs det en kommunikationsdirektör som även sitter med i koncernledningen.

Oj.

– Ja, det är jätteviktigt.Kommunikation rör så himla mycket så jag ska ju ha kommunikationsörat i alla beslut som vi tar.

Vad betyder ordet kommunikation för dig?

– Allting bygger ju på kommunikation, framför allt så är det ju både att lyssna och berätta. Många glömmer bort att lyssnandet är så viktigt.

Det där gäller inte bara på jobbet.

– Att ha ett öppet klimat och högt i tak är jätteviktigt både på jobbet och hemma, man ska inte knyta näven i byxfickan utan prata om det som bekymrar en. Och berätta sådant som glädjer en. Det är viktigt att kunna prata. Jag har alltid varit bra på att snacka, kan man säga.

Det här är Susanne Stamreus

Ålder: 40.

Bor: Trosa.

Familj: Tre söner, 6, 13 och 15 år, sambo. Och två bonusbarn, varannan vecka.

Det här visste du inte om Susanne: Gjorde tjejklassikern för två år sedan. Cyklade Vätternrundan förra året. Var aerobicsinstruktör medan hon pluggade på universitetet, hade det som extra jobb och sedan fortsatte hon med det. Varit yogainstruktör också, ”jag har varit i Indien och yogat till och med”. Har en fil.kand i filmvetenskap.