Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möt LRF:s nya ordförande – Per Pettersson

Per Pettersson, som driver Hejsta Gård i Hölö, är ny ordförande för LRF Mälardalen. Det beslutades på LRF Mälardalens förbundsstämma i Enköping nu på fredagen.

Pettersson själv är lättad över beskedet.

– Det känns otroligt skönt att det här är klart, säger han.

I ett pressmeddelande tidigare på fredagskvällen uttalade sig Per Pettersson med en kritisk udd riktad mot dagens myndighetskontroller av lantbrukare.

”Man ska som företagare få hålla på med vilken verksamhet man vill – grisar, kor, grävmaskiner eller vad som helst – utan hindrande regler och kontroller”, skriver han.

När LT ringer upp förklarar Pettersson lite närmare hur han menar.

– Det finns många i dag som tar musten ur en bonde. Först ställer Arla upp en massa kriterier för att bli Arlabonde, sen kommer kommunen och kollar så att dyngan är bra. Och länsstyrelsens tillsyn av djurskyddet är det värsta, i vissa fall har inspektörer inte ens sett en ko, säger han och fortsätter:

– Och inte underlättats det av att länsstyrelsen i Stockholms län som första myndighet polisanmält en fårbonde för att inte ha satt upp rovdjursstängsel. Men vi har förhoppningen om att relationen med länsstyrelsen ska bli bättre under våren, säger Per Pettersson.