Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moster blev utan mat under julen – vem tar ansvar?

Jag fick av en händelse se att min 87-åriga moster inte fick någon julmat hem till sig vid jul?

Min moster som kom som flykting i en eka över vattnet från Estland under kriget, då hon bara var ett barn. Hon har sedan arbetat tills hon fick pension. Hennes make avled för många år sedan, men moster har kämpat vidare.

Efter sin pension ingick hon länge i det som kallades Väntjänsten, där hon besökte sjuka och äldre. Hon hjälpte dem med vad som behövdes, allt på frivillig basis. Hon har alltid värnat om andra, hennes enda älskade dotter som alltid funnits som ett stort stöd, gick oväntat bort för cirka ett år sedan. Det var svårt att ta in – att hennes dotter aldrig mer kom och hälsade på, aldrig ringde, att hon inte längre var i livet.

Min moster bor och klarar sig med viss omvårdnad. Och att få sin kasse med mat varje fredag är en del av den lilla tryggheten som nu återstår för henne.

Tänk dig själv, att sitta där och vänta på sin julmat som aldrig kommer och inte riktigt veta hur och vart man ska vända sig. Det är inte så enkelt för en 87-årig ensamstående kvinna.

Jag vill inte ha ett sådant samhälle. Att den som kommit som ett flyktingbarn under brinnande krig i en liten träfarkost, som under hela livet arbetat och därefter hjälpt andra ideellt efter sin pension, ska få ett så ynkligt slut i det land som hon har kallat för sitt.

Här har hon arbetat och betalat in skatt.

Jag blir skamsen över den sorgliga situation som uppstått i Sverige. Så här fungerar inte det land som jag alltid kallat mitt.

Jag skäms över er alla involverade som inte har förmågan att utföra det ni blivit ålagda att utföra. Södertälje kommun, skäms och be min moster om en offentlig ursäkt, nu!

Gunila Lindblom-Palmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare