Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkar skadan – hyllar SSK i stället

Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund vägrar erkänna att han blev skadad i matchen mot SSK - i stället hyllar han motståndarna.

Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund, 29, var kanske det de flesta pratade om under matchen mot SSK i går. Den rutinerade burväktaren skadade sig i den andra perioden när han tvingades göra en lång sidledsförflyttning, där SSK-spelaren Lucas Carlsson hade öppet mål men prickade stolpen.

Den flerårigt elitseriemeriterade Åkerlund hade tydliga problem att använda sitt vänstra ben som normalt efter det. Men han fortsatte spela hela matchen och straffläggningen, trots att han stundtals hade problem att ens ställa sig upp efter en räddning.

Efter matchen ville Åkerlund inte erkänna att han blivit skadad. LT-sporten haffade honom precis när han kom ut från en undersökning med SSK:s naprapat Peter Konradsson, i ett rum som används till just läkarundersökningar.

Men skadad, nej det är han inte, säger han själv:

–Nej, nej. Det var väldigt varmt i hallen och jag fick nog lite vätskebrist, det måste ha varit därför, säger Åkerlund.

Men det syntes ju tydligt att du hade ont?–Nej, jag var lite trött bara. Det var en tuff match. Det var en fysisk match och SSK var tuffa att möta, säger Åkerlund som snabbt byter ämne och hyllar motståndarlaget.

–SSK var riktigt bra, de spelade med en jäkla fart och körde på hela tiden, vi lyckades aldrig komma ur deras hårda forechecking. Hade de orkat spela så i 52 omgångar hade de legat högt i allsvenskan, säger Magnus Åkerlund som räddade 35 av 37 skott för Sundsvall.

Men du är alltså inte skadad?–Nej, jag kommer spela nästa match.

Det är slutspelstider nu och man vill inte avslöja allt för mycket?–Precis, säger Åkerlund och blinkar med ena ögat.

Inte heller förra SSK-tränaren Leif Strömberg ville säga något om skadan.

– Jag säger ingenting om vi har skador eller inte. Vi får se vad som händer, säger han till Sundsvalls Tidning.

Att Sundsvalls målvakt var skadad var SSK-spelarna fullt medvetna om och de försökte utnyttja det, berättar SSK-forwarden Patrik Kallmert.

–Ja vi visste efter Lucas stolpträff där att han blev skadad, och försökte skjuta mycket på honom. Men han gjorde det bra, konstaterar Kallmert.

SSK spelar härnäst mot Borlänge på bortaplan på onsdag. Då spelar Sundsvall samtidigt hemma mot Troja/Ljungby. Om viktige målvakten Magnus Åkerlund står i målet då, återstår att se.