Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkade fylla - skadade kvinna i bilkrasch

Ett trevligt besök i sommarstugan slutade i en bilkrasch. Nu döms en man till olovlig körning, grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada.

En man som körde bil utan körkort med 1,72 promille i blodet och skadade en kvinna, döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada och olovlig körning.

När kvinnan kom på besök till mannens sommarstuga i augusti, bestämde de sig sedan för att ta bilen för att åka och grilla.

Enligt kvinnans vittnesmål visste hon inte att mannen druckit alkohol, men fick det sedan berättat för sig av en väninna som också var på plats.

När mannen körde iväg, körde han i så hög fart att han styrde bilen rakt ner i diket och orsakade kvinnan en armfraktur.

Enligt kvinnan har händelsen gett henne mycket smärta och hon arbetar fortfarande för att få tillbaka rörligheten i armen.

Mannen som körde bilen döms förutom till skyddstillsyn, så också till att betala ett skadestånd till kvinnan på 8 000 kronor.