Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordoffrets pappa pekar ut "Torpeden"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

– Min son kände igen sin mördare. Det säger fadern till ”K-sigge” som mördades i Oasen natten mot den 23 december 2009. Men försvaret ifrågasätter hans uppgifter.

På onsdagen var det dags för målsägarförhör med den mördade X-teammedlemmen Mohanned ”K-sigge” Alis far från Uppsala i den pågående gangsterrättegången i Stockholms tingsrätts säkerhetssal.

Han berättade hur hårt mordet på sonen slagit mot familjen och K-sigges söner och att de hållit minnesgudstjänster i såväl Uppsala som i Irak.

– Det känns som vi dör varje dag, vi kan inte sova på nätterna, säger han.

Pappan berättar att han ville veta vad som låg bakom mordet och på minnesstunden av sin son träffade han X-teamledaren Dany Moussa. Det var hos honom som K-sigge bott under sju månader.

– Jag sade till Dany att jag ville ha ett möte och veta vad som hänt min son, säger han.

De träffades några månader senare i Uppsala. Pappan berättar att Dany Moussa då ska ha sagt att hans son känt igen mördaren och vid två tillfällen skrikit hans namn när han låg dödligt sårad på Oasens golv. Den person han pekade ut var den person som LT valt att kalla ”Torpeden”. Enligt pappan ska Dany Moussa ha sagt att nätverkets ledare Bernard Khouri låg bakom.

I polisförhör säger pappan att Dany Moussa inte ville säga detta till polisen eftersom det vore att ”gola”.

Men försvarssidan ifrågasatte betydelsen av pappans vittnesmål.

– Det här är ett alla hörsägensvittnen som åklagarsidan kallat, säger Jan Karlsson, försvarare åt den i dag 20-årige Torpeden.