Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordet i Grusåsen avgörs i hovrätten

35-åringen dömdes till 18 års fängelse för knivmordet hemma i sin lägenheten på Östergatan förra året. Målet har nu inletts i hovrätten dit 35-åringen överklagat.

Påverkade av sprit och bensodiazepiner festade tre män och en kvinna i lägenheten på Östergatan 38 natten mot den 1 maj förra året. Lägenhetsinnehavaren, en 35-årig man och hans 50-åriga flickvän, hade tidigare på dagen varit på Systembolaget för att köpa sprit till Valborg. Nere vid kanalen träffade de två män de inte kände. Men efter en inledande diskussion om byte av värktabletter, kom de överens om att bjuda hem männen, 30 och 33 år gamla, till Östergatan. 35-åringen har berättat att männen fick ”en karta citadon-tabletter” i utbyte mot några ”benzo-kapslar”.

De spelade musik och dansade. Under kvällen var männen intresserade av att köpa en flaska tårgasspray. Av misstag råkade 35-åringen spruta 33-åringen i ansiktet och stämningen försämrades. Under kvällen blev 35-åringen allt aggressivare och ska ha sparkat flickvännen i ansiktet så hon flög ner i sängen. Han ska även ha slagit den 33-årige gästen, men bad om förlåtelse genom ha skära sig med kniv i sitt knä, uppger hans kompis. Senare vid midnatt överföll 35-åringen 33-åringen i hallen med en kökskniv och högg honom 49 gånger, enligt läkarutlåtandet. 33-åringen dog av blodförlust. Domen – 18 års fängelse för mord – överklagades och har nu inletts i hovrätten.