Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mördade Moussas barn nekas skadestånd

De fyra barnen till en av mördade bröderna Moussa får ingen ersättning för sveda och värk. Även om domstol gav dem rätt till 75 000 kronor vardera.

Annons

Bröderna Moussa mördades på klubben Oasen i Ronna den 1 juli 2010. De fyra barnen till Yaacoub Moussa fick rätt av domstolen till skadestånd för sveda och värk, men de dömda i målet kunde inte betala.

Nu har beslutet från Brottsoffermyndigheten, som skulle kunnat betala i deras ställe, kommit. De avslår alla fyra barnens ansökan. Motiveringen är att deras pappa själv har ägnat sig åt brottslig verksamhet som ökat risken för att han skulle skadas.

Även hans fru nekas pengar från Brottsoffermyndigeten. Hon fick av domstolen rätt till skadestånd på 126 966 kronor, 51 966 kronor för bregravningskostnader och 75 000 kronor för sveda och värk.

Resten av brödernas familj har tidigare nekats ersättning av Brottsofferfonden.

Läs även: Bröderna Moussas familj nekas skadestånd