Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras problem oroar Westerling

Han är mitt upp i jaken på en plats i kvalserien med SSK. Men samtidigt oroas Jonas Westerling över moderklubben Moras ekonomiska problem.

Annons

Allsvenska Mora IK har stora ekonomiska problem och riskerar både konkurs och tvångsnedflyttning.

Det senare skulle kunna gynna SSK i jakten på en återkomst till landets nästa högsta hockeyserie.

Men det är inget som glädjer veteranen Jonas Westerling, som av familjeskäl lämnade Mora för SSK inför den här säsongen. De senaste dagarna har han följt krisrapporteringen kring klubben, skriver dt.se.

– Det är klart att jag inte har missat det. Man blir ledsen, säger Westerling till tidningen.

– MIK är min moderklubb, jag är uppväxt i Mora och har min familj där. Mora IK ligger mig närmast och varmast i hjärtat. Det är inget snack om det. När det till och med pratas om degradering blir jag orolig. Jag hoppas att företag och supportrar hjälps åt på ett bra sätt.

Men samtidigt som han hoppas att klubben klarar sig, riktar han viss kritik mot klubbledningen.

– Mora IK betyder mycket för Mora, men samtidigt så måste man sköta sig. Det håller inte många gånger till. De måste klara det här nu men sedan måste det skötas på ett hundraprocentigt rätt sätt. Det går inte att gå ut och fråga sponsorer och privatpersoner om pengar hur många gånger som helst. Trovärdigheten måste finnas där, säger Westerling.

– Ekonomin är ansträngd i svensk hockey och framför allt i allsvenskan eftersom SHL gör allt i sin makt för att stänga ligan. Det blir svårare och svårare för allsvenska lag. Det är tråkigt men det är bara att rätta sig efter det.

– Med nuvarande upplägg är jag rädd för att intresset dör för allsvenskan, division 1 och även SHL. Det är tråkigt för hockeyn att de tagit bort Kvalserien. Det är bara flera fallskärmar, bäst av sju och gör allt för att det inte ska gå. De vill väl ha upp AIK och Leksand. Det fixar väl sig om något år och får de upp AIK och LIF är det ju klart. Då är svensk hockey där den ska vara, typ, säger Westerling ironiskt.