Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moralpanik i stramt hundkoppel

Det är alltid intressant att möta män av ordning. Ja, för det är oftast män som dristar sig till att tala om för andra när de inte följer reglerna. Som om man inte vet att man bryter mot dem.

Anmäl text- och faktafel

De brukar passa på att informera en om vad man håller på med också. Denna gång hade jag min hund lös bland husen uppe på Torekällberget. Jag brukar gå till olika ställen på tider när det är folktomt.

Mannen informerade mig om att ”min hund var lös” och instruerade mig att koppla den. Jag svarade att det är så få människor och bra träning.

”Vi vill att du kopplar hunden”, sade mannen.

Jag frågade om han var ansvarig för platsen och han svarade att ”Ja, jag är chef”. Tänk att det ante mig. Samlat vänlig och van att bli åtlydd.

Han fortsatte: ”Du måste koppla hunden, det är demoraliserande.”

Hörde jag rätt? Jag frågade ”Är jag demoraliserande?”

”Ja. Om någon har en hund okopplad och andra ser det så ...”

Jag kopplade min hund tills jag kom till skogen. Där släppte jag henne fri. Jag tänkte på hunden Majas matte och på foxterrierns matte. Och så tänkte jag att vi är i alla fall inga moraltanter.

Det är ju alltid något.

Hundägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare