Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo Hockey föll mot Södertälje – succéartad debut för målvakten

Modo Hockey bjöd in Södertälje SK under fredagskvällen.
En kväll där Södertäljekeepern Emil Kruse stod i centrum – framförallt för sitt fenomenala målvaktsspel, men också för en situation i den tredje perioden.

Modo Hockey och Södertälje bytte ut fredagsmyset i soffan och ställde istället upp på isen i Örnsköldsvik.

Hemmalaget kunde inför matchstart ge ett glädjande besked: Lagkapten Magnus Häggström, som lidit av sviterna från den hjärnskakning han fick under matchen mot Almtuna, var tillbaka i spel.

Gästerna som senast, mot då serieledande Timrå IK fick bryta den negativa trenden, visade redan från nedsläpp att de ville fortsätta på vinnarspåret.

MISSA INTE: LIVE-TV, ca 21.45: Allt efter Modo–Södertälje – Hockeypuls sänder live från Fjällräven Center

Modo Hockey var å andra sidan inte mycket sämre. Det var en fartig tillställning som utspelade sig i Fjällräven Center. Örnsköldsviksklubben pressade, stundtals, gästerna och debuterande Emil Kruse hårt i målburen.

Men det var Södertälje som fick ta ledningen - naturligtvis genom skyttekungen Thomas Valkvae Olsen. Vilket också blev den första periodens resultat.

Den målsnåla tillvaron skulle fortsätta i den andra. Chanser var däremot ingen bristvara, under de efterföljande tjugo minuterna, i synnerhet inte för hemmalaget.

Skott efter skott avlossades. Men Örnsköldsvikslaget hade problem med en sak – det var Södertäljes keeper.

Röglelånet visade upp en fenomenal form och var en stabil sista utpost perioden ut, som slutade mållös.

Den tredje perioden skulle komma att bli väldigt händelserik. Gästerna kom ut starkt och fick utdelning därefter, när Thom Flodkvist sprättade upp en puck i nättaket.

Visst fick Modo-supportrarna upp hoppet ett par gånger. Speciellt när Martin Röymark kom fri och sköt i stolpen eller när Henrik Björklund var nära att styra in pucken i powerplay.

Men mest högljutt blev det, i arenarummet, efter en situation då Emil Kruse blivit liggande på isen en kortare stund. Henrik Björklund åkte ut för goaltender interference och "filmare, filmare, filmare" skreks ut från hemmastå.

Modo jagade febrilt reducering och kvittering, men skulle inte lyckas få hål på Kruse. Men Valkvae Olsen kunde sätt spiken i kistan när han skickade in den tredje pucken i tom kasse och ge sitt Södertälje andra raka segern.

Modo Hockey föll däremot tillbaka och förlorade ytterligare en match på hemmaplan.

Hockeyallsvenskan

Modo Hockey–Södertälje SK (0-1,0-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (10:35) Thomas Valkvae Olsen (Cristopher Bengtsson).

Tredje perioden: 0-2 (46:32) Thom Flodkvist (Jonas Liwing, Petter Hansson) . 0-3 (57:52) Thomas Valkvae Olsen.

Skott: 32-29.

Utvisningar: Modo: 2x2 min, SSK: 5x2 min.