Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna sparkar vallokomotiv

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Mitt under valrörelsen har Södertäljemoderaterna beslutat sig för att sparka sitt vallokomotiv Richard Hoffman. – Vi är inte nöjda med hans arbete, säger Michael Andersson, kretsordförande.

Annons

Inför årets val beslutade moderaternas lokala krets, som är paraplyorganisation för lokalföreningarna i Södertälje, Enhörna och Järna-Hölö, att satsa på en tjänst som valansvarig.

Valet föll på Richard Hoffman, kommunfullmäktigeledamot och ledamot i Järna kommundelsnämnd, som fick en tidsbegränsad projektanställning för perioden första april till sista oktober.

– Han skulle vara spindeln i nätet, säger Michael Andersson.

Men i början av juli beslutade en enig kretsstyrelse att entlediga Richard Hoffman.

– Vi är inte nöjda med hans arbete. Det har krävts väldigt mycket handledning, vi hade trott att han skulle ha varit mer självgående, säger Michael Andersson.

– Det är ett tufft jobb att göra själv, man måste ha många bollar i luften och ju närmare valet man kommer desto fler snabba puckar blir det, säger han och tillägger att det handlar om en förtroendefråga.

I stället för en person delas nu ansvaret för valarbetet upp på fyra personer.

LT har under fredagen sökt Richard Hoffman för en kommentar, men inte kunnat nå honom.