Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna sparkar vallokomotiv

Artikel 65 av 158
Val 2014
Visa alla artiklar

Mitt under valrörelsen har Södertäljemoderaterna beslutat sig för att sparka sitt vallokomotiv Richard Hoffman. – Vi är inte nöjda med hans arbete, säger Michael Andersson, kretsordförande.

Annons

Inför årets val beslutade moderaternas lokala krets, som är paraplyorganisation för lokalföreningarna i Södertälje, Enhörna och Järna-Hölö, att satsa på en tjänst som valansvarig.

Valet föll på Richard Hoffman, kommunfullmäktigeledamot och ledamot i Järna kommundelsnämnd, som fick en tidsbegränsad projektanställning för perioden första april till sista oktober.

– Han skulle vara spindeln i nätet, säger Michael Andersson.

Men i början av juli beslutade en enig kretsstyrelse att entlediga Richard Hoffman.

– Vi är inte nöjda med hans arbete. Det har krävts väldigt mycket handledning, vi hade trott att han skulle ha varit mer självgående, säger Michael Andersson.

– Det är ett tufft jobb att göra själv, man måste ha många bollar i luften och ju närmare valet man kommer desto fler snabba puckar blir det, säger han och tillägger att det handlar om en förtroendefråga.

I stället för en person delas nu ansvaret för valarbetet upp på fyra personer.

LT har under fredagen sökt Richard Hoffman för en kommentar, men inte kunnat nå honom.