Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna i Nykvarn tar folks oro på allvar

Annons

Den senaste tidens händelser i Nykvarn gällande skadegörelse, bilbränder, slagsmål och stökigt uppträdande har skapat oro bland kommunens invånare. Trygghet i Nykvarn är en hjärtefråga för oss moderater.

Anmäl text- och faktafel

Många frågar sig vad politikerna gör för att stävja problemen. Politikens uppgift är att peka ut en riktning. Våra duktiga tjänstemän i kommunen utför sedan arbetet.

Riktningen är väldigt tydlig:

Nykvarn ska vara, och upplevas, som en lugn och trygg kommun. Jämfört med många andra kommuner i Sverige är Nykvarn en mycket lugn och trygg kommun, dock är statistisk trygghet och upplevd trygghet inte alltid samma sak.

Det är därför viktigt att diskutera och informera tydligt vad vi faktiskt gör. Arbetet med denna fråga har pågått sedan flera månader tillbaka och stora delar av kommunens förvaltning deltar aktivt och samverkar med polisen, nattvandrarna med flera. Arbetet är till sin natur långsiktigt och det är därför svårt att se omedelbar effekt i alla delar.

Vi inom Moderaterna känner oss trygga med att arbetet kommer att vara framgångsrikt då det finns en tydlig plan. Vi kommer att lyckas!

Johan Hägglöf (M)

gruppledare

Lena Schulte (M)

ordförande Moderaterna Nykvarn

Peter Ohlsson (M)

ordförande vård- och omsorgsnämnden

Lembit Vilidu (M)

förste vice ordförande utbildningsnämnden

Anders Jönsson (M)

Trygg i Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel