Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna är skyldiga Södertäljeborna en pendel utan problem

Efter skipstop-haveriet, alla signal- och ställverksfel, och nästan 30 000 förseningsminuter är det inte så märkligt att nöjdheten med pendeltågstrafiken rasat.

Pendeltågsproblemen är Moderaterna i Stockholms läns landstings ansvar, och de tycks oförmögna att lösa dem.

Trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) skyller ifrån sig på Trafikverket, på MTR, på spårspringare och ropar på poliser.

Läs Kristoffer Tamsons debattartikel: Skärp straffen för spårspringarna

Han borde ägna mer tid åt att fundera på hur han ska gottgöra de Södertäljebor som dagligen drabbas av den moderata misskötseln av pendeltågstrafiken. De som inte kommer fram till skolan eller jobbet.

Läs Tomas Karlsson: Pendeltågstrafiken måste gå att lita på

Ansvaret i en politiskt styrd organisation är alltid i slutändan politikernas. Eftersom besvären med pendeltågen lär bestå, bör Moderaterna göra två saker.

För det första finna en metod för ekonomisk kompensation, förslagsvis genom återbetalningar av biljettpriset. SJ gör detta när deras tåg försenas.

För det andra måste upphämtningen av strandade pendlare börja fungera. Förr, innan alla upphandlingar splittrade bussflottan och SL förfogade över helheten, prioriterade man om och skickade ersättningsbussar. I dagsläget låter detta inte sig göras, eftersom det inte står i avtalen med underleverantörerna som ansvarar för SL:s bussar.

Moderaterna är skyldig Södertäljeborna en kaosfri pendel. En fungerande kollektivtrafik är en förutsättning för ett jämlikt län.

Gunilla Roxby Cromvall (V)

gruppledare Stockholms läns landsting

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel