Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modellflygets dag lockade storpublik

Blickar konstant riktade mot skyn och poetiska skildringar av flyg och helikoptrar ramade in området vid Påldalen. Modellflygets dag blev onekligen en riktig folkfest som lockade storpublik i det strålande vackra vädret.

Annons

Nykvarnsbon Lennart Andersson, och tillika kassör i Södertälje modellflygklubb som han varit medlem i sedan 1973, kontrollerar att allt stämmer på hans treåriga skönhet. Det är bara minuter kvar till hans Yak 55 ska taxa ut på startbanan vid Påldalen.

Modellflyg har Lennart Andersson sysslat med sedan han var i tioårsåldern och det är hans stora hobby.

– Andra spelar golf, jag håller på med det här. Det är en störtskön hobby! säger han och skrattar innan han medger att det är lite pirrigt så här vid årets premiärflygning.

Just tanken på att hans Yak kan störta är dock något han bestämt skjuter åt sidan.

– Man får inte tänka på vad som kan hända, den här kostar som en bättre begagnad Volvo, konstaterar han och gör en gest mot planet som har en femcylindrig motor med 15,5 hästkrafter.

En riktig pärla som väcker många åskådares beundran och nyfikenhet, och det gäller att passa på att titta när tillfälle ges. För Lennart Andersson genomför bara 15–16 flygningar per år med sin Yak och gårdagens premiärtur blev precis så bra som han hade hoppats.