Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobiltelefoner knyter nätverket till morden

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Omfattande telefonanalyser knyter vissa av de åtalades telefoner till dubbelmordet. Analyserna pekar på att de två ”mördarlurar” som användes nyttjades av personer ur nätverket.

Oerhört omfattande telefonanalyser har kunnat vaska fram två så kallade mördarlurar som användes för brottet.

Dessa telefoner kopplades upp med oregistrerade kontantkort för första gången den 1 juli klockan 02.12 i Ronna, knappt tio minuter före morden och var enbart aktiva mellan varandra för att sedan dö.

Men analyserna har kunnat spåra telefonkorten till två Nokiatelefoner av en särskild modell som levererades till Coop Forum i Södertälje i maj med kontantkort som delades ut gratis.

Vid kontroll av hur många tillfällen två sådana telefoner sålts samtidigt från butiken gav svaret: En enda gång. Det skedde den 22 juni av en nu åtalad 39-åring. Kontantkortens unika nummer har också säkrats: 6020 och 6042.

Den 22 juli greps Bernard Khouri och två medlemmar ur nätverket i Farsta centrum med vapen i bilen, vilket LT tidigare berättat. I bilen hittades även en påse kontantkort inom samma nummerserie som mördarlurarnas, från nummer 6020 till 6090. Det senare användes av Bernard Khouri själv och flera nummer däremellan av 39-åringen och andra medlemmar inom nätverket.

Den 3 juli, alltså efter dubbelmordet, så tankas plötsligt ett av kontantkorten som suttit i mördarluren på – av Torpeden. Åklagarna tror att han gjorde det av misstag. Torpeden brukade tanka på medlemmarnas telefoner.

– Det här gjorde att vi på ett tidigt stadium var förvissade över att morden planerats lokalt i Södertälje, säger en åklagare till LT.

Rättegången fortsätter nu den 6 december.

Läs mer från rättegången i dagens pappers-LT: Yaacoub Moussa varnades av vännen och tidigare gangsterkungen Milan Sevo före morden. Köp och läs tidningen digitalt här.