Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältare övertygade: "Blir nog bra"

En klar seger mot Sleipner. Viktigare: att en mittfältslösning börjar ta form.

Med en stabil första halvlek såg Assyriska till att avgöra träningsmatchen mot division ett-klubben Sleipner. Gästerna reducerade på en frispark, som gick igenom muren, med tio minuter kvar - men AFF kunde vinna med 3-1 på Södertälje fotbollsarena.

Och alla mål kom under första 45.

Ken Fagerberg rullade in det första, när Assyriska i den 20:e minuten straffade Sleipners höga backlinje. Mattias Genc uppfattade läget och skickade med en halvvolley fram djupledsbollen. Fagerberg vann löpduellen, höll undan försvararen och lade kallt in bollen i målvaktens högra hörn.

Mittfältsmotorn Fredrik Holster följde upp med att nicka in 2-0 i 33:e, efter fina kombinationer mellan Fagerberg, Daniel Sliper och ytterbacken Simon Strand på vänsterflanken.

Comebackande Sliper lobbade sedan in 3-0 före paus.

– Vi gör tre snygga mål. En okej första halvlek, men sedan gör vi väldigt mycket byten, säger tränaren Tor-Arne Fredheim.

Men resultatet var sekundärt. Det primära på skärtorsdagen var provspelarna som Assyriska testade. Med en vecka till transferdeadline måste klubben få till de sista bitarna.

Och en spelare stod ut: innermittfältaren Ugonna Anyora, som har spelat över 80 matcher i norska Tippeligan.

– Det kan bli bra med Ugonna och Holster, tror jag. Vi ska se honom igen på måndag (mot Nyköping). Men det känns bra i alla fall. De andra ska vi utvärdera nu, säger Fredheim.

Brasilianske mittbacken Gabriel Valongo da Silva (se faktaruta) kom till Sverige på onsdagen - och jetlag kan ha stört honom.

– Det tror jag givetvis. Men han är inte riktigt matchfit än. Det krävs ett par tre veckors träning till för att han ska komma i matchform.

Har ni tid att vänta på det?

– Njae, vi får se. Han har precis landat. Det beror helt på David Durmaz (som har besvär med ljumsken, en skada med frågetecken kring).

Åtminstone Ugonna och Valongo da Silva kommer att spela i nästa match mot Nyköping BIS.

Fakta: provspelarna

Gabriel Valongo da Silva

28-årig brasiliansk mittback, född 1987. Ungdomsfostrad i Bahia, Gremio och Vitoria. Han har spelat större delen av sin seniorkarriär i Sao Caetano, men kommer närmast från en säsong i Bahia.

Ugonna Anyora

Defensiv mittfältare som den senaste säsongen spelade för Hönefoss, men som bröt tvåårskontraktet efter säsongen. 24-åringen från Nigeria är välbekant med skandinavisk fotboll, då han spelat i Norge sedan 2010. Innan Hönefoss fem säsonger och 84 matcher i Tippeligan med Haugesund.

Albert Owusu-Ansah

23-årig mittfältare från Ghana. Har under försäsongen testats av både Oskarshamns AIK och Sirius. Förra säsongen i FC Rosengård, men har en gång tillhört Fulhams U18-trupp, enligt Transfermarkt.

Wesley Ntshangase

25-årig central mittfältare från Sydafrika, som spelade division tre-fotboll i IFK Hässleholm 2014. Flyttade sedan tillbaka till Sydafrika. Där har han tidigare tillhört Orlando Pirates.