Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittback klar - i sista stund

Assyriska gjorde ändå klart med en ny mittback - under övergångsfönstrets allra sista timmar. – Det var klart väldigt sent, säger tränaren Tor-Arne Fredheim.

Redan på torsdagen presenterade Assyriska två juniorer, Jerome Tibbling Ugwo och Gino Berg, som nya A-lagsspelare. Men mittbacksvärvningen som Tor-Arne Fredheim efterlyst saknades.

Till slut landade klubben ändå i att kontraktera den brasilianske mittbacken Gabriel Valongo da Silva, som varit på provspel i Södertälje i en dryg vecka.

På fredagen tränade han med laget - och efteråt bekräftade Fredheim värvningen.

– Det var klart väldigt sent. Vi tittade både på mittfältare och mittbackar in i det sista. Nu har vi fyllt på med egna juniorer och in med Gabriel. Det är viktigt för oss i backlinjen, framförallt när Durmaz också har en känning är vi väldigt få. Det är ingen annan heller i truppen som kan spela mittback. Ugonna (Anyora) kan kanske göra någon match, men vi blir väldigt sårbara om det skulle hända något, säger Assyriskatränaren.

Kontraktet gäller säsongen ut, men Assyriska har en klausul som gör det möjligt att bryta avtalet under sommaren.

Men till premiären kommer inte arbetstillståndet vara klart - och mittbacken har också en bit kvar till matchform.