Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta mördare får stjärnadvokater

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Just nu pågår intensiva förhör med de båda misstänkta mördarna för dubbelmordet på Västergatan i januari. De misstänkta har förordnats toppadvokaterna Thomas Martinsson och Johan Eriksson.

Två män, 27 och 31 år gamla, häktades förra veckan på sannolika skäl misstänkta för morden på en 21-årig man och en jämnårig kvinna i 21-åringens bostad på Västergatan i Mariekäll. Offren, som utsatts för ursinnigt våld med bland annat stickvapen, hittades av polis i lägenheten natten mot den 24 januari efter att en vän till 21-åringen oroat hört av sig till polisen efter att ha försökt få kontakt med honom i en vecka. När polisen anlände lägenheten var postlådan överfylld och mördarna hade inte lämnat dörren olåst efter sig.

I lägenheten påträffades två döda – båda utsatta för stickskador. Under ett tygstycke i sängen ska kvinnan ha hittats.

Under utredningen har polisen slagit fast att paret mördades mellan den 15 och 16 januari – åtta dagar innan kropparna hittades.

Två män, 27 och 31 år gamla, har gripits och häktats i på sannolika skäl misstänkta för morden. Under onsdagen fortsatte förhören med dem. Männen har förordnats stjärnadvokaterna Thomas Martinsson och Johan Eriksson.

– Det blir många förhör nu under häktesmånaden. Det finns ju en del bevisning mot dem som de ska ställas mot, en bevisning som tillräckligt stark för att häkta båda i en månad. Men det är långt kvar ännu innan man kan säga hur det går, säger Fredrik Allard vid polisens enhet för grova brott.

Den mördade kom som ensamkommande flyktingbarn till Sverige för fem år sedan, studerade och jobbade extra på ett äldreboende i Nykvarn. Kvinnan var jämnårig och gift med den häktade 27-åringen. Som LT berättat tidigare ansökte 27-åringen om uppehållstillstånd hos Migrationsverket den 17 november – knappt två månader innan morden.

– En av männen har varit längre tid i Sverige än den andre, säger Fredrik Allard.

Uppgifter till Aftonbladet gör gällande att kvinnan ska ha blivit hotad några dagar innan hon hittades död. En bekant till henne ska ha sagt att en man ringt henne och hotat att skicka nakenbilder på henne till hennes släkt utomlands. Personen påstod att bilderna tagits med en dold kamera.

– Hon grät jättemycket och var skärrad och rädd, säger en person som kände kvinnan till Aftonbladet.