Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta bedragare jagar personnummer

– De säger att de ringer från PRO och att de behöver medlemmarnas sista siffror i deras personnummer. Det berättar Gunnel Sjölander som är ordförande i PRO Östra.

Annons

PRO-distriktet Östra har tagit emot flera telefonsamtal där någon som uppger sig vara från PRO:s riksförbund frågar efter medlemmarnas personnummer.

De uppger att de behöver siffrorna för att medlemmarna ska kunna få bidrag från staten. Uppgifterna finns av naturliga skäl på distriktets expedition.

– Det är otäckt tycker jag. Vi lämnar ju aldrig någonsin ut sådana uppgifter, säger Gunnel Sjölander som nu vill varna andra PRO-distrikt.

Hon ska själv att under tisdagen gå på ett uppstartsmöte inför vårsäsongen och kommer då att varna medlemmarna. Hon är rädd att många kan vara godtrogna och lämna ut sitt fullständiga personnummer.

– Många äldre har ju bankkonto i Nordea där kontonumret är detsamma som personnumret, säger Gunnel Sjölander som nu ska polisanmäla saken.