Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta bankrånare gripna och häktade

Två 26-åriga män häktades under fredagen misstänkta för det grova och uppseendeväckande ­rånet mot Nordea i slutet av förra året.

Två 26-åriga män häktades under fredagen misstänkta för det grova rånet mot Nordea i slutet av förra året. En av männen greps i onsdags, medan den andre mannen greps under torsdagen. Under fredagen häktades de båda männen misstänkta grovt rån.

Det var onsdagen den 2 december i fjol som det uppseendeväckande rånet mot Nordea skedde. Utrustade med automatvapen körde två rånare, strax efter klockan nio på morgonen, in med en bil genom entréfönstret på Nordea.

En kort stund senare lämnade rånarna, som var maskerade i bland annat mörka motorcykelhjälmar, banken genom en bakdörr och flydde sedan i en svart Audi TT.

Vittnen berättade hur rånarna på väg mot flyktbilen bar på stora väskor och polisen bekräftade också senare att männen kommit över en okänd summa pengar. Dagen efter rånet hittades rånarnas flyktbil i ett garage

i Saltskog.

Nu har alltså två misstänkta rånare gripits och sitter häktade i väntan på att åtal ska väckas.