Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mordbrännare kvar på sjukhus – flera familjer står utan bostad på julafton

 
Branden i Nykvarn
Visa alla artiklar

På lördagen brann det kraftigt i ett flerfamiljshus på Stenkullevägen 7 i Nykvarn. Mannen som tros ha startat branden vårdades under julafton på sjukhus med är delgiven misstanke om grov mordbrand. Flera familjer står nu bostadslösa under julafton.

Räddningstjänsten och polis fick larm om branden vid 18.35 på lördagskvällen. Personal från fyra olika brandstationer var snabbt på plats och kunde konstatera att det hade börjat brinna i en lägenhet och att elden sedan spridit sig ut i trapphuset.

Läs även: Misstänkt mordbrand i flerfamiljshus – tre personer förda till sjukhus

Fyra personer, varav ett barn, fick föras till sjukhus med rökskador. En av dem som hamnade på sjukhus var en man i 60-årsåldern. Flera grannar på platsen pekade ut honom som boende i den lägenhet där branden startat. Mannen hade fått både rök- och brännskador.

– Vi anträffade honom på sjukhuset där han greps misstänkt för grov mordbrand. Han är anhållen nu. Vi har hållit ett kortare förhör med honom, men jag vill avvakta med vad som har kommit fram där, säger Thomas Sjösten, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Mannen är misstänkt för grov mordbrand då branden startades i ett tättbebyggt område och drabbade många personer. Den misstänkte mannens lägenhet blev helt utbränd och totalförstörd i branden.

Totalt evakuerades ett 50-tal personer från fastigheten på lördagen. Flera av lägenhetsinnehavarna samlades under kvällen på Lugnets äldreboende i närheten. Några familjer kunde återvända till sina lägenheter under kvällen och natten men flera familjer står också bostadslösa på julafton.

– Vissa lägenheter har klarat sig från skador, men några är kraftigt rökskadade och därmed obeboeliga i dag, säger Thomas Sjösten till LT på julaftons morgon.

Brandplatsen är avspärrad i avvaktan på att polisens tekniker ska göra en brottsplatsundersökning under dagen.