Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mordbrand i flerfamiljshus – tre personer förda till sjukhus

 
Branden i Nykvarn
Visa alla artiklar

Klockan 18.35 på lördagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en lägenhet i Nykvarn. En person är nu gripen misstänkt för grov mordbrand.

Branden upptäcktes i ett flerfamiljshus på Stenkullevägen. Räddningstjänsten var snabbt på plats med brandstyrkor från tre brandstationer. Vid 19.20-tiden var lägenhetsbranden släckt.

– Men det är rökspridning till andra lägenheter. Vi håller just nu på att söka igenom huset för att se om branden har spridits sig. Bland annat söker vi igenom vinden, säger Per Tillander, inre befäl vid Södertörns räddningscentral.

Tre personer, varav ett barn, har fått åka med ambulans till sjukhus för kontroll. Det är oklart hur pass allvarligt skadade de är. Senare på kvällen kom uppgifter om att ytterligare en person hade förts till sjukhus med rök- och brännskador.

Någon gång mellan klockan 19.40 och 21.00 grep polisen en person som nu är misstänkt för grov mordbrand. Mannen anhölls senare under natten.

Klockan 22.18 kunde SOS bekräfta att räddningstjänsten arbete på platsen var slutfört. En ambulans var fortfarande kvar. Ett vårdboende ligger i närheten av flerfamiljshuset som satts i brand och där kontrollerades en person för rökskador.

Platsen på kartan är ungefärlig och baseras på initiala uppgifter.

■ ■ Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72001 (du måste börja meddelandet med "LTS TIPS") eller mejla [email protected]. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

► Läs fler blåljusnyheter här

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta redaktionen via vår Tipsa-tjänst här.