Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mord på Rådhusgatan

På onsdagskvällen drogs en omfattande polisinsats igång i centrum efter att en död person påträffats – under oklara omständigheter. (UPPDATERAD 3/3 09.50)

Det var klockan 16.40 på onsdagskvällen som ambulans larmades till Rådhusgatan i Södertälje centrum för ett så kallat SALSA-larm (Savining lives in Stockholm Area), ett befarat hjärtstopp. På platsen anträffades en död man i ett flerfamiljshus.

Snart uppdagades det dock tveksamheter om hur mannen avlidit och startade därför en omfattande utredningsinsats på platsen.

– Det är oklarheter över mannens död och därför har vi startat en utredning, säger Towe Hägg på polisens presstjänst.

Vad är ärendet rubricerat som?

– Mord. Det måste vi göra eftersom det råder oklarheter i dödsfallet.

Vid 19-tiden kom polisens tekniker till platsen för att göra en teknisk undersökning.

– Vi har även krimpersonal på plats som knackar dörr. Vi håller på och skaffar oss en bild över läget, säger Towe Hägg.

Vid tiotiden på kvällen var polisen fortfarande förtegen om detaljer i fallet.

– Vi har fortfarande tekniker på plats och dörrknackning i trapphuset fortgår, säger Roger Björkmyr, arrestbefäl på Södertäljepolisen.

Under tisdagsmorgonen fortsatte utredningen. Fredrik Allard på polisenheten för grova brott syd förklarar att man nu inväntar bland annat vad obduktionen säger.

– Den kommer troligtvis göras under fredagen, säger han.