Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mord - hittades av hemtjänst

En man i 80-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Södra. – Det finns tecken som tyder på att det inte skett naturligt, men det återstår att se, säger Johan Sjöholm, arrestbefäl hos polisen i Södertälje.(Uppdaterad 17:10)

Polisen fick larmet från ambulans som kallats till mannens lägenhet på Hertig Carls väg i Södra där han också hittades död.

– Det framgår inte av ärendet varför ambulans åkte dit men av något skäl tyckte de att det verkade märkligt när de kom dit och kallade på oss, säger Johan Sjöholm, arrestbefäl hos polisen i Södertälje.

Polisen fick samtalet klockan 10.54 och skickade tekniker till platsen.

– Vi kunde inte avgöra om han dött naturligt så vi har inlett en förundersökning om mord. Men det återstår att se om det är det. För att kunna utreda vissa saker måste vi inleda en förundersökning, säger Sjöholm.

Han säger att det är viktigt att säkra spår utifall de i ett senare skulle behövas. Ingen misstänkt gärningsman finns ännu och inga vittnen har tagits in för förhör. Teknikerna är vid tvåtiden fortfarande kvar på platsen.

Mannen är identifierad som den person som bor i lägenheten. Polisen har ännu inte kunnat underrätta anhöriga.

UPPDATERING 17.10

Martin Bergholm, arrestbefäl, samt förundersökningsledare, berättar att det var hemtjänsten som hittade mannen vid ett hembesök på tisdagsförmiddagen.

– Därefter kontaktades ambulans och även polis, säger han.

Är teknikerna kvar på platsen?

– De är klara på platsen, men det är för tidigt att säga något om resultatet. De ska nu analysera eventuella spår.

Vad händer härnäst?

– Härnäst gör vi diverse mindre utredningsåtgärder på platsen som jag inte kan gå in på.

Finns någon misstänkt, alternativt någon ni söker för förhör?– Ingen.

Anhöriga är nu också underrättade om dödsfallet.