Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för Ronnamordet applåderade

Den 18-åring som misstänks för mordet på en 25-årig X-teammedlem i Ronna centrum dagen före julafton omhäktades på måndagen av tingsrätten.

Ännu återstår en del innan kammaråklagare Solveig Sörlien kan väcka åtal mot den mordmisstänkte 18-åringen, som hon i går begärde och fick omhäktad i ytterligare fjorton dagar av Södertälje tingsrätt.

– Varje gång någon begärs omhäktad måste vi kunna presentera något nytt i bevisningen, och jag tycker att vi gör det nu, säger hon till LT.

Häktningsförhandlingen under gårdagen skedde bakom stängda dörrar via videolänk från Kronobergshäktet där 18-åringen sitter. När tingsrätten offentliggjorde beslutet att han ska kvarstanna i häktet såsom fortsatt misstänkt för mord, applåderade 18-åringen, där han satt i häktets gröna kläder, bakåtlutad i stolen bredvid sin advokat Johan Eriksson.

– Grattis åklagaren, säger han, varpå videolänken bryts och bildskärmen släcks.

Det är en väldigt stor och stundtals svår mordutredning som länskriminalen nu driver. Eftersom mordet var en uppgörelse inom den undre världen är det svårt att få folk att vittna.

– Men jag tycker att det framkommer många nya saker hela tiden, säger Sörlien, som senast den 18 februari ska väcka åtal eller begära en ny omhäktning.