Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt anlagd brand i ungdomsförbunds lokal

Vid 04.12 får polis och räddningstjänst larm om brand i en lokal tillhörande Syrianska-Arameiska ungdomsförbundet.

Albin Näverberg, vid polisens ledningscentral, berättar att branden var släckt vid 05-tiden, men kommer att utredas.

– Det finns tydliga tecken på att branden är anlagd, säger han.

Enligt polisen fanns bland annat tecken på inbrott. Händelsen är anmäld som mordbrand och teknisk undersökning kommer att göras under dagen.

Uppdatering 08.47.

Enligt Per Delhage, operativ chef vid Räddningscentralen, var det en lokal tillhörande Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet som brann.

– När vi kom till platsen brann det ut genom ett fönster på plan två och vi var snabbt inne för att släcka branden, säger han.

Uppdatering 09.29.

När LT kommer på plats syns det tydligt vart det brunnit i fastigheten på Klockarvägen, ur ett fönster på andra våningen.

Nedanför fönstret står en stege uppställd på ett trädgårdsbord med tillhörande bänk, runtomkring möbeln ligger isolering i bitar.

Dörrarna på bottenvåningen är öppna för att vädra ur brand- och röklukten. Polisen har spärrat av området närmast branden och inväntar tekniker som ska komma under förmiddagen.

I huset som brunnit finns flera föreningar, just det fönster som brann tillhör Syrianska Arameiska ungdomsförbundet.

Försäkringsbolagen har en representant, Stefan Gustafsson, på plats för att se över skadorna.

– Det har brunnit i ett rum, flera rum är sot- och rökskadade och behöver städas och saneras vilket indirekt drabbar flera föreningar. Vissa delar kan vi börja städa inom ett par timmar, andra delar behöver renoveras och då måste vi göra tidsplan och se hur vi ska göra, säger han.