Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks för onani framför unga kvinnor – slipper häktning

Vid minst tre tillfällen misstänks mannen ha onanerat framför unga kvinnor på buss och tåg i de södra länsdelarna, bland annat på pendeltåget mellan Södertälje och Stockholm. Trots återfallsrisk har domstolen beslutat att inte häkta mannen.

Mannen som greps i början av veckan är på sannolika skäl misstänkt för tre fall av sexuellt ofredande och kan eventuellt kopplas till ytterligare fall.

Under torsdagens häktesförhandling beslutades det att han inte kommer att häktas. Detta trots att risken för återfall i liknande brottslighet föreligger, skriver polisen i Stockholms län på sin hemsida. Det inte proportionerligt att hålla honom frihetsberövad.

"Polisen har jobbat hårt med detta ärende och tagit det på stort allvar för att denna brottslighet ska upphöra. Domstolen beslutade dock att släppa honom", säger Palle Nilsson, biträdande polisområdeschef för polisen i region Stockholm Syd i ett pressmeddelande.

Läs mer: Man gripen för onani framför unga tjejer