Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlades i sitt hem med hammare – sexarbetare ville hämnas

En kvinna sökte upp en man i hans bostad i Södertälje tillsammans med tre andra. Mannen misshandlades brutalt med en hammare.
Kvinnan har efteråt berättat att hon sålt sex till mannen i flera års tid och att hon ville ge igen eftersom han inte hade behandlat henne väl.

Den 30 juni år 2016 ringde en man till SOS och berättade att flera gärningspersoner hade tagit sig in i hans bostad, misshandlat honom med en hammare och stulit plånbok och nycklar. En av personerna pekade han genast ut: Det var en kvinna som han hade haft sexuell kontakt med i flera års tid.

Läs också: "Lärare" sökte tjänster med falsk legitimation

Två polispatruller och en ambulans kallades till adressen. När mannen kom in till sjukhuset var han täckt av blod på hela kroppen. Han hade fått en mindre hjärnblödning, benbrott, blåmärken och sårskador.

En av kvinnorna som deltog i hembesöket bekräftade att hon kände mannen. Enligt henne hade mannen våldfört sig på henne under tiden som han köpt sex av henne. I förhör har hon uppgett att mannen utnyttjade att hon hade missbruksproblem och behövde pengar. Vidare har hon berättat att mannen har fortsatt att söka upp henne efter att hon påbörjat behandling och inte längre ville sälja sex till honom. Hon ville därför "ge igen" och dessutom hämta pengar som han var skyldig henne.

– Jag trodde att det skulle gå lindrigare till. Jag trodde att jag skulle få mina pengar och att allt skulle vara lugnt. Han blev aggressiv och de andra hoppade på honom, säger hon i förhör.

Av de fyra personer som ska ha befunnit sig i lägenheten när misshandeln ägde rum, är det endast en 51-årig man som nu åtalas för grov misshandel. Enligt vittnesuppgifterna var han den som slog med hammaren, medan de andra inte deltog i misshandeln. De övriga tre har därför avskrivits från misstankarna. 51-åringen erkänner att han varit i lägenheten men nekar till misshandel.

Den misshandlade mannen åtalas i sin tur för köp av sexuell tjänst. Han har medgett att han har haft sexuella kontakter med kvinnan och att han hjälpt henne ekonomiskt – men förnekar köp av sexuell tjänst. Han har också nekat till att han varit våldsam mot henne.

Södertälje tingsrätt ska nu avgöra om åtalet räcker till en fällande dom.

Läs också: Tjuvar gripna efter inbrott i fritidsgård – spårades upp av polishund