Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Misshandel orsak till dubbelmorden”

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Bernard Khouri kräver nu nya sekretessbelagda handlingar på bordet – handlingar som han menar visar på en alternativ förklaring till dubbelmordet. Samtidigt har nya turer skett kring de maskerade namnen han redan fått ut.

Den mord- och utpressningsåtalade Bernard Khouri, 32, begär nu ut nya sekretessbelagda underrättelseuppslag från polisen.

Det gäller uppgifter om en misshandel i samband med en skuldindrivning som ska ha skett hösten 2009. Offret ska ha varit en person som rör sig i Södertäljes kriminella kretsar.

Misshandeln ska ha utförts av X-teams indrivare ”K-sigge” och penningutlånaren Eddie Moussa, och ska ha skett tre månader innan mordet på K-sigge natten mot den 23 december 2009.

Åklagarna har själv hänvisat till misshandeln som en av flera händelser som kan ha lett fram till morden, men menar att Khouri ligger bakom. Men Bernard Khouri menar att misshandeln är en fristående alternativ förklaring till dubbelmordet som inte har med honom att göra.

När hans försvarare sökt efter underrättelseuppslaget i det omfattande utredningsmaterialet har det inte gått att hitta. Därför har hans försvarare i ett mejl begärt ut det av polisen, som svarat att det är sekretessbelagda uppgifter.

Försvararna har då lämnat in en begäran till tingsrätten om att domstolen ålägger åklagaren Björn Frithiof att se till att polisen tar fram dokumentet och skickar det omaskerat till Khouri.

Ärendet ligger nu på tingsrättens bord. Samtidigt har nya turer skett kring de maskerade namn på det tidigare underrättelseuppslaget som Khouri begärt och fått ut för några veckor sedan, vilket LT berättat om.

När Khouri väl fick se namnen som maskerats kontrade han genom att kalla en av dem att vittna. Ärendet gäller utpressningen mot två bröder. När den skuldsatte brodern gömt sig ska det så kallade Södertäljenätverket ha gått på hans bror, som drev en klubb eller föreningslokal i Ronna centrum.

I förhör ska han ha berättat att en av de åtalade utpressarna överräckte en telefon åt honom. När målsägaren tog telefonen ska han ha känt igen Khouris röst i andre änden som krävde att han skulle betala sin brors skuld.

Men när en av personerna, vars namn maskerades i underrättelseuppslaget, nu kallades till förhör i tingsrätten så säger han att någon telefon aldrig överräcktes till klubbägaren. Men efter det har ytterligare saker hänt.

Personerna, far och två söner, vars namn maskerades, greps den 29 maj misstänkta för andra brott. Fadern häktades misstänkt för förberedelse till grov misshandel i Södertälje.

Sönerna begärdes också häktade, en av dem för förberedelse till mord, men rätten fann inte att bevisningen höll för att häkta sönerna.

Ärendet är helt fristående gangsterrättegången och åklagaren i ärendet är förtegen om vad det närmare handlar om.