Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mirabelle, 12, fick svar från Löfven

12-åriga Mirabelle saknar ett akutsjukhus för barn i Södertälje. Då skrev hon till Sveriges statsminister.

Att barn som behöver vård måste åka till akutsjukhus till Huddinge eller Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna är dåligt.

Det tycker tolvåriga Södertäljetjejen Mirabelle Markous. Hon valde att skriva brev till statsminister Stefan Löfven (S).

"Oftast blir väntetiden mycket lång för de sjuka barnen. Jag tycker att det inte får vara på detta viset!", skriver Mirabelle. Hennes förslag är att Nya Södertälje sjukhus även kan inhysa ett akutsjukhus för barn.

Det få barn i staden att slippa lida i onödan, skriver hon vidare.

Efter några veckor fick hon svar från Stefan Löfven. Där berättar statsministern att han blir glad av brevet och att regeringen, "precis som du", tycker att vård för barn och unga är en viktig fråga. Däremot hänvisar Löfven Mirabelle till Stockholms läns landsting som ansvarar för hälso- och sjukvården i Södertälje.

"Det är bra att du är handlingskraftig och berättar vad du tycker. Det är en bra egenskap du kommer ha stor nytta av i framtiden", avslutar statsministern brevet.