Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ministern var social på sjukhuset

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Socialministern Göran Hägglund (KD) besökte en byggarbetsplats i går. – Klarar ni verkligen verksamheten under byggtiden på Södertälje sjukhus? Bra, konstaterade ministern förundrat.

Annons

Med elva dagar kvar till valet stannade Göran Hägglund till i Södertälje under sin valturné. Dagen efter att Alliansen presenterat sitt valmanifest, och några timmar före en tv-debatt med Margot Wallström (S) träffade han bland annat bebisen Benjamin (”vilken mysig kille!”), chefer på sjukhuset och lokala partivänner.

– Det är intressant att höra vad de i verksamheten tycker, och imponerande att se hur de tar sig an utmaningen med så många nationaliteter bland patienter.

– Men jag berättade om vår politik där vi vill förstatliga vården, göra vården mer jämlik mellan olika landsdelar. Det är inget Alliansen driver, nej, men det är en av frågorna som Kristdemokraterna går till val på, och som vi tror stenhårt på.

På frågan vad som skulle hända med landstingen om den absolut största delen, sjukvården, försvann i statlig regi, svarade socialministern:

–Bra fråga. Som jag ser det tappar landstingen funktion. De upphör nog, i stället blir det säkert kommunförbund. Men detta ska utredas.

Socialministern hälsade på

Vad: Socialministern Göran Hägglund (KD) besökte Södertälje sjukhus. Mer som ett studiebesök än som valturné.

Vilka lyssnade: I första hand Mikael Runsiö, vd, Marianne Högbom, personalchef, Anders Thörne, chefläkare, Sven Klaesson, verksamhetschef, Robert Halef, riksdagsman (KD), Veronica Westergård, gruppledare (KD), samt barnmorskor och personal på BB.

Var: Bland byggdamm, och på lugna och rena förlossningen, på Södertälje sjukhus.

Valfläsk: ”Förstatliga sjukvården – dels för att få en bättre och mer fungerande vård, men också för att få sjukvården mer jämlik över landet”.

Kuriosa: Ministern fick reda på vilket förlossningsrum som partikamraten Veronica Westergård födde sin son i, och hur många som föds, och av vilket kön, varje dag i Södertälje.