Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ministern och MP får stark kritik av Kino

En bild på bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) vållar debatt. Bilden visar Kaplan vid samma middagsbord som en representant för högerextrema Grå vargarna.

Bilden, från 2015, har fått bland annat Södertäljebon Nuri Kino att se rött.

– Det är beklämmande. Jag förstår inte vad miljöpartiet gör. MP borde nu granska Kaplan, ta till sig information och tillsätta en kommission, säger han.

Kaplan själv säger i ett uttalande att han, som en av ett 50-tal, var inbjuden av Tumsiad Sverige, ett nätverk för turkiska företagare, och att han inte visste att Grå vargarna närvarade. Han säger också att han tar avstånd från all typ av högerextrema organisationer.

– Jag tror inte på ett ord av det där. Det finns för mycket i hans handlande som tyder på motsatsen, säger Nuri Kino och tar ett exempel.

– Jag vill veta var Kaplan står i folkmordsfrågan, det 1914 och det som pågår.

Kaplans partibroder, riksdagsledamoten Mats Pertoft, tar uppståndelsen med ro.

– Jag känner Mehmet väl och jag har fullt förtroende för honom. Däremot har Mehmet varit utsatt för många märkliga förtalskampanjer genom åren. Jag har exempelvis själv frågat honom om folkmordet och där delar han MP:s syn, säger han och fortsätter:

– Jag tror inte han hade gått på middagen om han vetat vem som var bjuden. Och det är inte säkert att jag heller hade frågat vilka de andra middagsgästerna var. Jag tycker vi borde fråga den som bjöd in varför den hade bjudit in Grå vargarna.