Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minister och sångare till Hagaberg

Hagabergs folkhögskola fortsätter att anordna kulturkvällar på onsdagar, och under våren arrangeras sex sådana med början den 24 februari. Då blir det föreläsning i Hagabergshallen.

Annons

På programmet till Hagabergs folkhögskolas kulturonsdagar står intressanta föreläsningar och musikframträdanden. I mars sjunger exempelvis Irma Schultz stämningsfulla visor med både egna texter och med poesi av andra. Schultz har fått fina recensioner för sin nya skiva ”Sånger från Gläntan”.

– Två veckor senare, den 23 mars, kommer Göran Wiklund och framför musik i ett litet och intimt format, säger Rune Fränne, programansvarig på Hagabergs folkhögskola.

Först på programmet under våren står Caroline Krook som berättar om sin bok ”Lek och allvar”. Boken innehåller trettio reflektioner om livet. Caroline Krook var biskop för Stockholms stift åren 1998–2009.

– I april kommer en annan stiftsherde, Johan Dalman, som förra året valdes till biskop i Strängnäs stift, säger Rune Fränne.

Vårprogrammet avslutas den 11 maj med Södertäljekören All Saints Gospel, hemmahörande i Alla helgons kyrka.

– Ja, men innan dess pratar före detta socialministern, partiledaren för Folkpartiet och ordförande för Röda Korset Bengt Westerberg, om flyktingkrisen och dess följder. Han kommer den 6 april, säger Rune Fränne.