Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mini-Kampanilen får konkurrens – av en slända och ett vattenhjul

Placera en slända och ett hjul i den nya rondellen i korsningen väg 509/Centrumvägen. Det skriver en Nykvarnsbo i ett medborgarförslag.
Därmed utmanar han det tidigare förslaget om Kampanilen i miniatyr.

För några månader sedan fick Nykvarns kommun in ett förslag från en medborgare som tycker att man ska bygga en miniatyr av Kampanilen, cirka fyra meter hög, i den nya rondellen på väg 509. Kampanilen är den omdiskuterade elvavåningsbyggnaden som ska bli en del av nya centrum.

Nu utmanas den idén. I ett annat medborgarförslag föreslår en Nykvarnsbo att rondellen utsmyckas med kommunvapnet – antingen en bild eller i form av ett verk i plåt och smide. Nykvarns kommunvapen är en sköld med den gula forssländan och ett kvarnhjul.

Läs mer: Förslag: Bygg Kampanilen i miniformat i nya rondellen i Nykvarn

Förslagsställaren tycker att rondellen behöver markeras tydligare, bland annat för att förhindra olyckor. "Med något av dessa förslag får man en större trafiksäkerhet men också en vacker anvisning om var huvudinfarten finns till 'vackra och vilda' Nykvarn", skriver han.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!