Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mindre skogsbrand i centrala Södertälje – räddningstjänsten fick den snabbt under kontroll

En stor mängd larm har inkommit till räddningstjänsten sedan 20-tiden, med anledning av en befarad skogsbrand på Övre Villagatan.

Anmäl text- och faktafel

Vid 20.15 hade räddningstjänsten precis anlänt och omfattningen av skogsbranden var ännu oklar.

– 20.23 fick vi information om att branden är under kontroll och att det skulle ta 30 minuter att släcka den. I larmögonblicket fick vi information om att det var 5x10 meter som brann, men det är möjligt att det hann bli större innan vi kom till platsen, uppgav räddningstjänstens operatör vid 20.40.

Branden var svårlokaliserad då inringare uppgett ett antal olika adresser.

Södertäljes brandstation bekämpar ensamt branden.

Efter att ha åkt ner mot Bårsta fick Räddningstjänsten besked att branden var vid Orrstgen, väl där såg de röken från bergskullen ovanför Övre Villagatan. Branden var ungefär fem kvadratmeter stor och hade släckts inom 40 minuter. Efteråt stannade räddningstjänsten en stund på platsen.

– Branden var lättsläckt. Efter att man har släckt ner allting får man lugna sig och vänta fem-tio minuter till för att se om det börjar brinna igen, säger brandmannen Roger Lindgren.