Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Millers kamp mot klockan

Dwayne Miller haltade av efter bara åtta minuter mot Åtvidaberg med en lårskada. Men Syrianskas målvakt verkar redan ha skakat av sig smällen.
– Jag borde kunna spela, säger han.

Säsongens första skada kom efter en utspark borta mot Sundsvall. Mot den andra nykomlingen Åtvidaberg tvingades Dwayne Miller bryta efter en kollision med Viktor Prodell.

– Jag vet inte om det var i smällen eller i löpningen, men jag sträckte baksida lår, förklarar Miller.

Skadan verkar däremot vara lindrig. Efter en torsdag i gymmet tränade Miller med laget i går. Och under det två timmar långa passet såg han obesvärad ut.

– Det ser väl helt okej ut. Vi får se hur det går på lördagsträningen när vi går på med inlägg, säger Syrianskas målvaktstränare Berndt Magnusson.

Själv hoppas den jamaicanske landslagsmålvakten på spel i det viktiga bortamötet med allsvenska jumbon Örebro.

– Det var lite obekvämt. Jag är inte hundra, men mycket bättre. Om det fortsätter så här borde jag kunna spela, säger han.

Örebro spelade i den oavgjorda matchen mot AIK ett rakare 4–4–2-system, vilket bygger på fler inlägg mot två centrala anfallare. Därför är det viktigt att ha med Dwayne Miller, menar Magnusson, i laget.

– Dwayne är lite starkare i luften, det är mitt sätt att bedöma det. Lasse (Staw) är inte dålig i luftspelet, han är stor och stark, men har sin styrka i närspelet och är mer av en linjemålvakt, säger Magnusson.