Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet satsar på tre platser

Tre mandat i kommunfullmäktige efter valet i höst.
Det är målet när Miljöpartiet startar en lokalförening i Nykvarn.

– Nu behöver vi medlemmar som kan fylla platserna, säger initiativtagaren Ove Jansson.

Han tror att det finns plats för Miljöpartiet i kommunalpolitiken i Nykvarn, inte minst mot bakgrund av att partiet fick tio procent av rösterna i kommunen i valet till Europaparlamentet 2009.

– Jag har en känsla av att Miljöpartiet behövs. Mitt engagemang väcktes i höstas när jag skrev ett medborgarförslag om att Nykvarn borde bli medlem i nätverket Klimatkommunerna och var uppe i kommunfullmäktige och talade för det, säger han.

När Ove Jansson ska lyfta fram de viktigaste frågorna för de kommande åren handlar det om energiinvesteringar, avfallshantering, mat i skolor och inom äldreomsorg samt småföretagande.

personligen. Dagens stora fråga, skolorganisationen, berör honom personligen. Han har en dotter i ettan på Turingeskolan och en son i förskolan.

– Jag har inte satt mig in i frågan i detalj, men känner att vi bör sträva efter en folkomröstning i skolfrågan.

Lokalföreningen håller uppstartsmöte på Vidbynäs slott på onsdag och där hoppas Ove Jansson att andra intresserade ska dyka upp.

I kommunvalet 2006 fick Miljöpartiet 1,18 procent av rösterna. I riksdagsvalet fick partiet 4,14 procent i Nykvarn.