Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet byter sida för att styra i landstinget – ska återkomma med besked om hur en blågrön politik ska se ut

På söndagen beslutade Miljöpartiet att säga ja till att sitta med i en blågrön koalition som ska styra Stockholms läns landsting de kommande fyra åren.

Annons

Anmäl text- och faktafel

På söndagen fattade Miljöpartiets distriktsorganisation beslut om att ingå i en blågrön majoritet för Stockholms läns landsting. De senaste åren har partiet suttit i opposition.

- Väljarna förtjänar politiker som är beredda att gå över blockgränserna och söka konstruktiva lösningar och inte låsningar, säger Susanne Nordling, miljöpartistiskt landstingsråd, i ett pressmeddelande på söndagen.

Beslutet innebär att Miljöpartiet kommer att ingå i en blågrön koalition med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna och att alliansen därmed behåller sin makt i landstinget.

- Vårt ansvar mot väljarna är att få igenom så mycket grön politik som möjligt. Utvecklingen i Stockholmsregionen behöver ett Miljöpartiet i majoritet, säger partiets gruppledare Tomas Eriksson i pressmeddelandet.

Den blågröna koalitionen kommer att återkomma senare om en gemensam plattform för landstingets politiska inriktning för den kommande mandatperioden.

Stockholms läns landsting är Sveriges näst största beslutande församling med 149 ledamöter.