Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonregn över Södertäljeföreningar

Drygt 1,2 miljoner kronor i etableringsbidrag - i år är det första gången Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet får stöd från Ungdomsstyrelsen.

– Det är jättekul! Vi satsar mycket på att så många ungdomar som möjligt ska studera vidare eftersom vi menar att det är så man lyckas i samhället. Förhoppningsvis kan vi dra igång något i Södertälje snart tack vare detta, säger förbundsordförande Bedros Yevno.

Han poängterar att förbundet gärna samarbetar med andra aktörer i stan och uppmanar dem att höra av sig. Något exakt projekt kan han inte nämna än.

– Vi har årsmöte om två månader och där kommer vi besluta exakt hur pengarna ska göra nytta, säger Bedros Yevno.

Syrianska/Arameiska akademikerförbundet är inte den enda ungdomsorganisationen som tilldelas stöd av Ungdomsstyrelsen. Ungdomsinitiativet inom Syrisk-Ortodoxa Ärkestiftet får också ett etableringsbidrag på samma summa och Syrisk Ortodoxa kyrkans ungdomsförbund får ett strukturbidrag på drygt 2,3 miljoner kronor.

Dessutom får Assyriska ungdomsförbundet i Sverige ett strukturbidrag på 1,9 miljoner kronor. Sammanlagt delar Ungdomsstyrelsen ut 227 miljoner kronor till 93 ungdomsorganisationer.

Pengarna utgörs dels av statsbidrag och dels av ett överskott från Svenska spel.