Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonregn över Södertälje sjukhus

Södertälje sjukhus får ett stort bidrag för att utveckla förlossningsvården. Det sker i samband med att de tar över förlossningar från två andra BB i länet.

Stockholms läns landsting meddelar att Södertälje sjukhus kommer att få 10,8 miljoner kronor som ska gå till att utveckla förlossningsvården.

LT har tidigare skrivit om att Södertälje sjukhus kommer att ta över förlossningen från både Södra BB och BB Sophia. För att klara av det ökade trycket kommer sjukhuset behöva anställa upp till tolv barnmorskor och fem undersköterskor.

– Mödra- och förlossningsvård kommer att vara integrerade i en enhet samtidigt som verksamheten ökar med 30 procent eller ungefär 500 förlossningar per år. Åtta barnmorskor från Södra BB har börjat arbeta och nyrekryteringen pågår för fullt för att få med sig erfaren personalm säger Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd, i ett pressmeddelande.

Förutom att Södertälje sjukhus ska ta över förlossningar från BB Sophia och Södra BB ska de även satsa på kvinnor med förlossningsrädsla och en möjlighet att anpassa vården till nyanlända.

– Vår satsning på Södertälje sjukhus visar tydligt att arbetet för att alla födande kvinnor i Stockholms län ska få uppleva trygga förlossningar går framåt, säger Ella Bohlin.