Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner till socialprojekt

EU-miljoner ska göra Södertäljes arbete med socialbidrag bättre. Det är KNUT-projektet som fått pengar för detta.

KNUT står för Kommunalt nätverk för utveckling och är ett samarbetsprojekt mellan Södertälje, Nynäshamn, Salem och Sundbybergs kommuner för att utveckla och förbättra försörjningsstödet.

– Det är ett unikt projekt som fått mycket uppmärksamhet. Det handlar om att ge rätt insats till rätt person

i rätt tid så att fler kan försörja sig själva, säger Anki Lundh som varit projektledare sedan starten för fyra år sedan.

ny fas. Projektet går nu in

i en ny fas och då ska inte arbetet längre ledas av en projektledare.

I samband med detta har projektet fått sju miljoner kronor från Europeiska socialfonden.

– Pengarna ska fördelas jämnt mellan projektkommunerna och ska främst gå till att ge ökat stöd åt arbetslösa, säger Anki Lundh.

Hon menar att projektet hittills varit väldigt lyckat.

– Det viktigaste vi gjort är att vi tagit fram ett nytt, unikt utredningsinstrument för nybesök och uppföljning. Ett frågebatteri med ett tydligt brukar- och jämställdhetsperspektiv. Det betyder att alla som söker bidrag får samma frågor oavsett kön eller bostadsort. Det ger ökad rättvisa och gör att vi kan göra bättre jämförelser mellan kommuner, säger Anki Lundh.