Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöbilar till kommunanställda

Sörmlands landsting har det liksom flera andra kommuner. Scania har precis erbjudit sina anställda personalbilar och nu vill Tage Gripenstam (C) att de kommunanställda i Södertälje också ska få möjlighet att leasa en miljöklassad personalbil.

Tage Gripenstam (C), kommunalråd i opposition, vill att de kommunanställda i Södertälje ska få möjlighet att leasa miljöklassade personalbilar, på liknande vis som Scania nu erbjuder sina anställda. Redan för drygt ett år sedan lade Tage Gripenstam fram förslaget till kommunstyrelsen som lät personalutskottet utreda saken. Men den gången slutade det med att förslaget röstades ner. Därför väljer nu Gripenstam att lägga förslaget som en motion till kommunfullmäktige.

– Vi tycker vi kan pröva frågan igen. Det är många andra kommuner och landsting, och nu senast företag som Scania, som erbjuder det här till sina anställda. Vi kan inte se varför Södertälje kommun inte skulle kunna göra det, säger Tage Gripenstam.

Den enda nackdelen som han ser med ett sådant här erbjudande är att kostnaden för en personalbil sker genom bruttolöneavdrag. Det innebär i sin tur att den pensionsgrundande inkomsten också blir lägre för den anställde.