Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michels övergång till Turkiet nära - "Det går åt rätt håll"

Syrianskas mittback Felix Michel ser ut att bli utlandsproffs. Enligt klubbens sportchef Simon Latte är det nära en övergång nu. Så nära att det kan bli klart innan matchen mot Trelleborg i morgon. 

Som LT-sporten avslöjade i onsdags har Syrianskabacken Felix Michel, 22, varit i Turkiet och tränat med klubben Eskisehirspor den här veckan. Och det tack vare landslagsspelaren Erkan Zengin som spelar för klubben och fick upp ögonen för lillebror Michel när han inför EM tränade med Syrianska. 

Nu är övergången till den turkiska klubben inte långt borta enligt Syrianskas sportchef Simon Latte. 

- Det är på gång faktiskt. Vi snackar med varandra, och det är troligt att det kommer hända. Och det kommer nog att hända snart i så fall, säger Latte. 

Felix Michel är nu hemma i Sverige igen. I morgon spelar Syrianska match mot Trelleborg. Men på frågan om Michel är aktuell för att spela den matchen säger Latte så här: 

- Det är inte klart än. Det kan bli så att en övergång hinner bli klar innan det.

Står ni nära varandra i förhandlingarna?

- Vi är ganska nära varandra. Det går åt rätt håll. De visar ett stort intresse och vill ha ner honom till sitt träningsläger, säger Latte.

Syrianska har redan börjat kolla efter Michels ersättare. 

- Ja, det har vi, vi kollar på några olika. Det blir i så fall ingen som kommer hit och provtränar. Då blir det någon som går rätt in i truppen. 

Latte meddelar även att det kan bli aktuellt med en till offensiv spelare innan fönstret stränger. 

- Det finns någon på g där, avslutar sportchefen.