Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mete och Arquin bröt Syrianskas trend 

Nästan tre månader utan tre poäng. Men på torsdagskvällen kom äntligen den så efterlängtade segern för Syrianska.       Mycket tack vare nya anfallarna som satte var sitt mål.

Syrianskas ökenvandring är över. I och med 2–0-segern mot Varberg på torsdagskvällen är man återigen ett vinnande lag efter tio matcher i rad utan seger.

– Det är en sådan otrolig glädje och en sådan lättnad här nu. Det är svårt att beskriva. Man måste nästan vara på plats för att uppleva det, säger Syrianskas anfallare Mattias Mete till LT direkt efter segern.

Syrianska fick ett psykologiskt viktigt mål innan halvtidsvilan på Påskbergsvallen när Yoann Arquin visade prov på sitt starka huvudspel och nådde högst på en hörna och knoppade in ledningsmålet snyggt i bortre hörnet.

– Han gör det ruggigt där och är otroligt stark. Det betydde jättemycket för oss och gav oss något att jobba vidare på, säger anfallskollegan Mete.

Men en bit in i den andra halvleken skulle även Mete bokföras i målprotokollet. Det tack vare den straff som Arquin hade ordnat fram när han blev fälld i straffområdet.

– Det fanns inget att tänka på där. Bollen skulle bara in, svårare än så är det inte. Och det var givetvis skönt att se den gå in. Det betyder mycket att komma i gång med målskyttet, säger Mete och fortsätter:

– Den här segern innebär så otroligt mycket. Den innebär tre poäng, att vi klättrar i tabellen, självförtroende för oss anfallare och hela laget, glädje, lättnad. Jag kan fortsätta hur länge som helst. Nu blir det en skön bussresa hem där vi kan njuta. Sen är det bara att börja ladda om inför derbyt.

En som det sent på torsdagskvällen var osäkert med angående om han kunde följa med hem eller inte var Syrianskas mittback Alex Michel som i en situation precis innan straffen fick en rejäl smäll. I en duell med Varbergs Nsima Peter försökte han rensa undan bollen och satsade så hårt att han flög rakt in i reklamskyltarna bakom målet.

På reprisbilderna såg det ut som att Michel slog i huvudet.

Han försökte spela vidare innan han blev tvungen att kliva av.

– Vi vet inte riktigt hur det är med honom nu. Han ligger på sjukhus just nu och det enda jag hört är att det är osäkert om han kan följa med oss hem i kväll eller inte. Det är lite oroväckande, säger Klebér Saarenpää efter matchen.

Saarenpää var annars mycket nöjd med sitt lags insats.

– Otroligt skön seger. Jag ser verkligen glädjen hos de spelare och ledare som varit med på hela den här resan sedan i maj. Nu njuter vi i två dagar. Sen börjar vi om på noll igen inför derbyt. Det kommer bli häftigt.

Matchfakta: omgång 19

Varberg–Syrianska 0–2 (0–1).

Mål: 0-1 (42) Yoann Arquin, 0-2 (59) Mattias Mete.

Startelva, Syrianska:

Dejan Garaca - Samuel Akintioye, Mattias Liljestrand, Alexander Michel (ut 60), Viktor Wernersson - Igor Santos Koppe (ut 56), Success Nwosu, Stefan Ilic, Heradi Rashidi (ut 84) - Yoann Arquin, Mattias Mete.

Avbytare: Johan Edeland, Nahir Oyal (in 84), Charbel Georges (in 60), Filip Korkes, Antonyos Celik, Bilel Ben Salah (MV), Louay Chanko (in 56).

Därför vann Syrianska: De lyckades efter sitt ledningsmål täppa till defensiven och sedan ta vara på den chans som uppstod framåt.

Han var bäst i Syrianska: Yoann Arquin var matchens förgrundsfigur. Satte ettan och fixade straffen bland annat.