Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer eller mindre snömos till svar

Jag följer med intresse "Kandulova" i LT för att se vad partierna svarar läsarna, men jag måste säga att jag nog oftast blir lite frustrerad av svaren.

Läsarna har bland annat ställt frågan om politikerna kan utlova en biograf och då svarar ju alla partier (förstås!) att de mer än gärna vill se en bio i stan. Då vill man ju som läsare gärna kunna ställa följdfrågan: "Vad tror du är orsaken till att ingen privat bioaktör vill etablera sig i Södertälje?" För det är ju politikernas uppgift att "kratta manegen" så att det privata näringslivet väljer att söka sig till stan.

Minns att turistchefen i stan nyligen sade sig bli "förvånad" över att Södertälje får bottenbetyg av besökande turister. Då ville jag ställa frågan: "Men hur kan man jobba med turismnäringen i stan utan att ha kännedom om vad turister faktiskt tycker om stan?"

Och jag får bara mer eller mindre snömos till svar. Aningens frustrerande.

En annan fråga jag själv ställde nyligen till "Kandulova" handlade om Telgebostäders icketransparanta och kundovänliga kösystem väcker också bara frustration när jag läser några av partiernas svar.

Flera politiker besvarar frågan med att tala om för mig hur kösystemet fungerar i dag men det är inget svar på frågan. Jag frågade inte hur kösystemet i TB fungerar i dag (det vet jag redan) utan varför TB inte har samma öppna kösystem som exempelvis Stockholms bostadsförmedling och Gotlands bostadsförmedling har, där kunden vet exakt vilken köplats denne har till varje sökt hyresobjekt. Och jag får bara mer eller mindre snömos till svar. Aningens frustrerande.

Anette Hydfeldt

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel